Mitä on jälkimarkkinointi?

Miten yritykset voivat käyttää jälkimarkkinointia asiakastyytyväisyyden parantamiseen ja myynnin kasvattamiseen.

Mitä on jälkimarkkinointi? Jälkimarkkinointi eli after sales tarkoittaa asiakkuuden hoitoa ostotapahtuman jälkeen. Sen tarkoitus on vahvistaa asiakastyytyväisyyttä ja saada aikaan lisämyyntiä. Se keskittyy asiakkaan ostokokemuksen analysointiin ja pyrkii vaikuttamaan asiakkaisiin myönteisesti seuraavan ostoksen tekemiseksi.

Mitä on jälkimarkkinointi ja miksi se on tärkeää yrityksille?

Myynninjälkeinen markkinointi on markkinointitapa, jossa keskitytään asiakkaiden säilyttämiseen ja heidän kannustamiseensa jatkamaan liiketoimintaa yrityksen kanssa sen jälkeen, kun he ovat tehneet ostoksen.

Se on tärkeää yrityksille, koska se auttaa rakentamaan asiakasuskollisuutta ja pitämään yrityksen asiakkaan mielessä tulevien ostosten yhteydessä. Se auttaa yrityksiä pitämään asiakkaansa pitkällä aikavälillä ja edistämään pitkän aikavälin kasvua .

Myynninjälkeinen markkinointi voi olla monenlaista, mutta joitakin yleisiä strategioita ovat kiitosviestien lähettäminen, yhteydenpito asiakkaisiin ostoksen jälkeen ja alennusten tarjoaminen tulevista ostoksista. Panostamalla myynninjälkeiseen markkinointiin yritykset voivat kasvattaa asiakkaiden elinkaariarvoa myydä ristiin uusia tuotteita.

Olemme kirjoittaneet erillisen artikkelin jossa käymme läpi mitä kaikken yrityksen asiakashankintaan kuuluu, siinä käsittelemme myös jälkimarkkinoinnin osuutta uusien asiakkaiden hankinnassa.

10 vinkkiä jälkimarkkinoinnin toteuttamiseen

 1. Järjestä asiakkaille mahdollisuus vierailla tuotantolaitoksessasi tai tehtaassasi, jotta he voivat nähdä, miten heidän tuotteensa valmistetaan.
 2. Anna asiakkaille teknistä tukea, jotta he voivat käyttää tuotetta tehokkaasti.
 3. Perustakaa vuosittain asiakasneuvottelukunta, jotta saatte palautetta tuotteistanne ja palveluistanne.
 4. Järjestä asiakastyytyväisyyskysely, jotta voit tunnistaa alueet, joilla on parannettavaa.
 5. Tarjoa koulutusohjelmia asiakkaille, jotka haluavat oppia lisää tuotteestasi.
 6. Tarjoa kirjallisuutta ja muita resursseja, joissa selitetään tuotteesi ominaisuuksia ja etuja.
 7. Varmista, että asiakaspalveluhenkilöstösi tuntee tuotteesi ja osaa vastata sitä koskeviin kysymyksiin.
 8. Tarjoa kannustimia asiakkaille, jotka tekevät suosituksia tai antavat suositteluja tuotteestasi.
 9. Sponsoroi messuja ja muita tapahtumia, joissa voit esitellä tuotteesi.
 10. Anna alennuksia kanta-asiakkaille tai niille, jotka ostavat suuria määriä tuotteitasi.

Jälkimarkkinoinnin käytön hyödyt yrityksille

 1. Asiakkaan elinikäinen arvo kasvaa
 2. Asiakassuhde tulee vahvemmaksi ja syntyy kanta-asiakkaita
 3. Saat arvokasta tietoa asiakkailta, jonka avulla voit parantaa tuotetta tai palvelua
 4. Kauppojen koko kasvaa luottamuksen kasvaessa
 5. Tuottaa lisää myyntiä myymällä uusia tuotteita ristiin.
 6. Uusintaostojen määrä kasvaa
 7. Transaktiokustannukset pienevät
 8. Uusien kauppojen läpimenoaika lyhenee
 9. Mahdollistaa tasaisen kasvun, kun asiakkaan tyytyväisyydestä huolehditaan
 10. Tyytyväiset asiakkaat suosittelevat yritystä omalle verkostolleen
 11. Antaa kilpailuetua muihin alan yrityksiin nähden
 12. Lisää asiakkaiden pysyvyyttä
 13. Hyvin hoidettu jälkimarkkinointi tuokin lisäkauppaa kustannustehokkaasti, mutta jos se hoidetaan huonosti, asiakas ei osta uudelleen.
 14. Saavutettujen asiakassuhteiden ylläpitäminen on taloudellisesti edullisempaa kun uusien asiakkaiden hankkiminen

Jälkimarkkinoinnissa keskitytään tarjoamaan asiakkaille jatkuvaa arvoa sen jälkeen, kun he ovat tehneet ostoksen. Tähän voi kuulua alennusten tai yksinoikeudellisten tarjousten tarjoaminen, tuotetuen ja -tietojen tarjoaminen tai tuotteeseen tai palveluun liittyvän verkkosisällön tarjoaminen. Luomalla myönteisen oston jälkeisen kokemuksen yritykset voivat kasvattaa asiakkaiden elinikäistä arvoa ja luoda uskollisia asiakkaita, jotka palaavat takaisin Jos olet onnistunut rakentamaan erittäin vahvan asiakassuhteen, asiakas ei suostu ostamaan muilta kuin sinulta ja tämä voi johtaa vuosien mittaiseen asiakassuhteeseen.

Elinkaariarvon kasvattaminen jälkimarkkinoinnilla

Yksi tärkeimmistä myynnin jälkeisen markkinoinnin käytön eduista on asiakkaan elinkaariarvon kasvattaminen. Tarjoamalla jatkuvaa tukea ja lisäpalveluita alkuperäisen myynnin jälkeen yritykset voivat pidentää aikaa, jona ostanut asiakas pysyy vakioasiakkaana.. Jos yritys esimerkiksi lähettää nykyisille asiakkailleen säännöllisiä followup sähköpostiviestejä, joissa on alennuksia ja tarjouksia, nämä asiakkaat saattavat tehdä uuden ostoksen aikaisemmin kuin he muuten olisivat tehneet.

Rakentamalla vahvat suhteet asiakkaisiinsa ajan myötä yritykset voivat lisäksi helpottaa asiakkaita suosittelemaan niitä ystävilleen ja kollegoilleen, mikä johtaa lisääntyneisiin suullisiin suosituksiin, jotka ovat usein paljon tehokkaampia kuin perinteiset mainosmenetelmät 

Transaktiokustannusten vähentäminen

Myynnin jälkeisten taktiikoiden käyttäminen auttaa myös vähentämään transaktiokustannuksia, koska se yksinkertaistaa ostosten toistamiseen liittyvää prosessia. Sen sijaan, että heidän tarvitsisi etsiä tuotteita uudelleen joka kerta, kun he tekevät uusintaoston tai ostavat jotain uutta yrityksestäsi. , Nykyiset asiakkaat tietävät jo, miten kauppaa tehdään yrityksesi kanssa ja se nopeuttaa tilauksen tekemistä yrityksestäsi. Tämä säästää aikaa sekä asiakkaalta että yritykseltä tilausten käsittelyssä, mikä edelleen merkitsee suurempia voittoja kyseiselle yritykselle ja asiakkaalle säästöjä.

Kilpailuetua

Jälkimarkkinointi ponnistelut antavat myös kilpailuetua muihin alan yrityksiin nähden. Tarjoamalla parempaa myynnin jälkeistä tukea kuin muut alan yritykset, yritykset voivat erottua kilpailijoistaan ja samalla kasvattaa asiakkaan luottamusta yritykseen ja sen tuotteisiin, joka puolestaan johtaa kasvavaan myyntin.

Tasainen ja jatkuva kasvu

Jälkimarkkinointi käyttö mahdollistaa yrityksille tasaisen kasvun varmistamalla asiakastyytyväisyyden kaikissa vaiheissa heidän matkallaan yrityksesi kanssa – näin varmistat, että saat jatkossakin kanta-asiakkailta toistuvia ostoksia ja houkuttelet samalla uusia asiakkaita tyytyväisten asiakkaiden myönteisten suusanallisten arvostelujen ansiosta!  

Jälkimarkkinointi ja palautteen saaminen asiakkaalta

Jälkimarkkinoinnilla on tärkeä rooli asiakastyytyväisyyden määrittämisessä ja asiakassuhteiden parantamisessa. Sen tärkein tehtävä onkin saada tietoa, miten asiakkaat kokevat yhteistyön teidän kanssanne. Ottamalla yhteyttä asiakkaisiin ostoksen tekemisen jälkeen yritykset voivat saada palautetta tuotteistaan tai palveluistaan ja tunnistaa mahdolliset parannuskohteet. Suoran palautteen kysyminen paljastaa onko asiakkaat olleet tyytyväisiä ja onko saatu palvelu vastannut annettuja lupauksia. Saadun palautteen avulla yritys pystyy rakentamaan asiakkaasta ostoprofiilin ja käyttäytymään myynti- ja markkinointitilanteissa juuri kuten asiakas toivoisi teidän käyttäytyvän.

Lue lisää siitä mikä ihanneasiakasprofiili on ja miten se tehdään?.

Yhteenveto

Jälkimarkkinointistrategioiden käyttö on tärkeää kaikille yrityksille, jotka haluavat kasvaa tasaisesti ajan mittaan. Jälkimarkkinoinnilla on voidaan luoda lisämyyntiä monilla eri tavoilla. Se kasvattaa asiakkaiden elinkaariarvoa, vähentää transaktiokustannuksia, antaa kilpailuetua, lisää ristiinmyyntiä, synnyttää asiakasuskollisuutta, saat enemmän suositteluja ja mitä tärkeintä saa ensi käden tietoa siitä miten voit kehittää tuotteita ja palvelua.

Jälkimarkkinointi saattaa joskus unohtua tärkeänä myyntiprosessin vaiheena, mutta kuten tästä artikkelista näit, niin se kannattaa ottaa osaksi jokaista kauppaa.

Moni on kuullut sanan buukkaaminen mutta harva oikeastaan tietää mitä tarkoittaa buukkaus ja miten se voi...

Lue lisää

Ihanneasiakasprofiili auttaa yritystäsi suuntaamaan myyntiponnistelut tehokkaammin, sillä myyntityössä kannattaa keskittää ponnistelut kaikkein tuottoisimpiin prospekteihin verrattuna hakuammuntaan...

Lue lisää

Miten myyntineuvotteluun valmistautuminen vaikuttaa lopputulokseen? Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon ennen kaupan onnistumista? Onko sinulla...

Lue lisää